top of page

5 „sveiki“ maisto produktai, kurie gali būti ne tokie jau ir sveiki.

Pradėjus savo sveikatingumo kelionę kyla klausimas: „Noriu valgyti sveikiau, bet nežinau, nuo ko pradėti.“ Ir tai suprantama – keisti mitybos įpročius gali būti sudėtinga, ypač kai parduotuvėse siūloma tiek daug pasirinkimų. Deja, dalis produktų, reklamuojamų kaip „sveiki“, iš tikrųjų stokoja būtinų maistinių medžiagų arba yra pripildyti nereikalingų priedų.

Kartu su savo komanda paruošėme sąrašą 10 maisto produktų (5 atskleidžiame dabar, 5 vėliau), kurie atrodo sveiki, tačiau gali trukdyti siekti savo sveikatingumo tikslų.


1. Agavos sirupas

Agavos sirupas dažnai laikomas sveikesne cukraus alternatyva, tačiau jame yra daug fruktozės, kuri gali neigiamai paveikti jūsų kelionę į sveikatingumo Olimpą.

Kaip pakeisti? Eksperimentuokite su kiek sveikesniais alternatyviais natūraliais saldikliais, pavyzdžiui, medumi.


2. Fasuoti riešutai

Riešutai yra puikus baltymų ir riebalų šaltinis, tačiau dauguma parduotuvėse esančių fasuotų riešutų turi papildomai druskos, aliejaus ar cukraus.

Kaip pakeisti? Ieškokite riešutų, kurių sudėtyje yra tik vienas ingredientas – riešutai.


3. Augaliniai aliejai

Tokie augaliniai aliejai kaip rapsų ar sojų aliejus dažnai yra stipriai perdirbti ir turi daug omega-6 riebalų rūgščių, kurios skatina uždegimus organizme.

Kaip pakeisti? Ribokite šių aliejų vartojimą ir rinkitės sveikesnes alternatyvas, kaip avokadų ar alyvuogių aliejus.


4. Augalinis pienas

Augalinis pienas, toks kaip sojų ar avižų, gali būti puikus pasirinkimas, tačiau daugelis gamintojų į juos deda cukraus ir emulsiklių.

Kaip pakeisti? Rinkitės augalinį pieną su minimalia sudėtimi!


5. Fasuoti kokteiliai ir sultys

Parduotuvėje nusipirkti kokteiliai ar sultys gali būti kupini cukraus ir konservantų, kurie nusveria bet kokią naudą sveikatai.

Kaip pakeisti? Gamindami savo kokteilius ir sultis, galėsite kontroliuoti jų sudėtį ir užtikrinti sveiką maistinę vertę.


Pabaigai, būkite atidūs savo pasirinkimams ir atminkite, kad sveikas gyvenimo būdas reikalauja ne tik jūsų dėmesio skaitant produktų etiketes, bet ir saiko valgant!


Comentarios


bottom of page