top of page

Atgal į rutiną arba kaip ją pradėti, kad „neatkristumėte“?


Norint atrasti ar sugrįžti į sporto rutiną nereikia ypatingo pasiruošimo – užtenka vos vieno pirmo žingsnio, kad pradėtumėte keisti savo gyvenimą (arba tęstumėte pradėtą kelionę). Štai septyni „Inhale Studio“ patarimai, kaip tai padaryti su malonumu ir be streso.

 


1. Nustatykite įkvepiančius tikslus

 

Pradėkite nuo idėjos, kas jus įkvepia – ar tai būtų sveikas kūnas ir daugiau energijos, ar noras atrodyti geriau ir auginti pasitikėjimą savimi. Galite netgi įsivardinti konkretų idealą. Kiekvienas tikslas turi savo prasmę ir gali tapti stipria motyvacija. Užsirašykite savo tikslą ir laikykite jį matomoje vietoje.

 

2. Žengti pirmąjį žingsnį – paprasta, bet svarbu

 

Nebijokite pradėti nuo mažų dalykų. 5-10 minučių pasivaikščiojimas ar lengva mankšta gali tapti kasdieniu ritualu, kuris pamažu išaugins norą ilgesniems ir intensyvesniems užsiėmimams. Tai tarsi sėklos užauga į stiprų medį. Svarbiausia – nebijokite pradėti ir judėkite savo tempu.

 

3. Atraskite mėgstamą veiklą

 

Sportas neturi būti prievolė. Tai gali būti ir aistra, kurią reikia laiko atrasti. Išbandykite įvairias veiklas – galbūt jus užmotyvuos minčių švara bėgant, o gal jogos ramybė ar šokių, o gal net baleto pradmenų dinamika? Raskite tai, kas teikia džiaugsmą, ir jūsų sporto rutina taps malonia kasdienybės dalimi.

 

4. Sukurkite savitą treniruotės ritualą

 

Treniruotės turėtų būti neatsiejama dienos (arba bent kažkurių savaitės dienų) dalis. Tarsi ritualas, kuriam sąmoningai skiriate savo laiką ir dėmesį. Pasirinkite tam tikrą dienos laiką, kai sportas teikia daugiausiai džiaugsmo ir energijos. Jei sunku rasti laiko, prisiminkite – net ir trumpa treniruotė yra žingsnis tikslo link. Pradžioje netgi kiekviena minutė skaičiuojasi.

 

5. Palaipsniui didinkite krūvį

Jei grįžtate prie sporto po ilgos pertraukos, svarbu pradėti nuo lengvesnių pratimų ir palaipsniui didinti intensyvumą. Kūnas turi prisiminti ir prisitaikyti prie fizinio krūvio, tad duokite jam laiko atsigauti, bet ne per ilgai, užteks poros dienų.

 

6. Susikoncentruokite į pagrindus

Pradėkite nuo bazinių pratimų, kurie stiprina pagrindines raumenų grupes ir padeda atkurti bendrą fizinį pajėgumą. Pratimai su savo kūno svoriu, kaip pritūpimai, atsispaudimai ar plank poza, yra puikus būdas sugrįžti į formą be per didelio streso sąnariams. Geriausia, jei jūsų pratimų atlikimo techniką prižiūri treneris – taip išvengsite traumų ir sulauksite greitesnio progreso.

 

7. Fiksuokite savo pasiekimus

 

Kiekvienas žingsnis, kiekvienas pasiekimas yra svarbus. Fiksuokite savo progresą, stebėkite, kaip keičiasi kūnas, emocijos, nuotaika. Labai gerai pradžioje rašyti dienoraštį arba bent pagrindines mintis telefone. Užrašuose atsispindės visa kelionė – nuo pirmųjų sunkumų iki pirmųjų džiaugsmingų pergalių. Taip pat svarbu stebėti, kaip jaučiatės po treniruočių, ir atsižvelgti į savo kūno signalus.

 

 

Sportas – tai ne tik fizinė veikla, bet ir kelionė į save, į savo vidinę stiprybę ir harmoniją. Pradėkite nuo mažų žingsnelių, klausykite savo kūno ir mėgaukitės procesu. Svarbiausia yra mėgautis progresu.


Comments


bottom of page